Deveto kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine se nastavlja, a danas su na rasporedu tri utakmice.

Subotu otvaraju Igman i GOŠK. Konjičani su u dobrom ritmu, sa 10 osvojenih bodova, i ulaze u ovu utakmicu kao favoriti. Njihov protivnik se suočava s teškim vremenima, jer su osvojili samo jedan bod u osam mečeva. Trener Danijel Pranjić ponudio je ostavku, koja je odbijena.

Utakmica počinje u 13 sati, a sudit će je Armin Kukić iz Bugojna, uz asistenciju Davora Vukašinovića iz Rogatice i Borisa Dujmovića iz Mostara. U VAR sobi bit će Mateo Musa iz Čitluka i Amir Kadić iz Sarajeva.

Željezničar dočekuje Posušje od 15 sati. Ove dvije ekipe trenutno dijele treće mjesto sa po 14 bodova. Iako se od Plavih očekuje pobjeda, Posušje ima priliku da se nametne kao kandidat za evropska takmičenja.

Glavni sudija će biti Ernis Džemidžić iz Goražda, a asistenti Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Damir Lazić iz Brčkog. U VAR sobi će biti Mirza Kazlagić iz Cazina i Davor Maksimović iz Doboja.

Na kraju, Borac i Radnik igraju od 21 sat. Banjalučani su se vratili u formu pobjedom protiv Posušja nakon poraza od Sarajeva i sada su apsolutni favoriti.

Sudit će Haris Halkić iz Sanskog Mosta, uz pomoć Mirze Demira iz Kaknja i Amira Hušidića iz Velike Kladuše. VAR arbitar će biti Dragan Kesić iz Gradiške, a njegov pomoćnik Tarik Mulasmajić iz Tešnja.

Deveto kolo Wwin lige BiH, subota:
Igman – GOŠK (13:00, Arena 1 Premium)

Željezničar – Posušje (15:00, Arena 1 Premium)

Borac – Radnik (21:00, Arena 1 Premium)