U susretu 2. Bundeslige, Köln i Karlsruher odigrali su izuzetno uzbudljivu utakmicu koja je završila rezultatom 4:4.

Utakmica je započela brzim tempom, a već u trećoj minuti Luca Waldschmidt je postigao prvi gol za Köln, nakon impresivnog solo prodora. U sedmoj minuti, Downs je povećao prednost Kölna na 2:0, postigavši gol kroz noge golmanu Karlsruhea.

U 15. minuti, Downs je ponovo zatresao mrežu s ivice kaznenog prostora, donoseći Kölneu vodstvo od 3:0. Iako su imali značajnu prednost, odbrana Kölna je pokazala slabosti.

Kapiten Karlsruhea, Wanitzek, smanjio je rezultat u 19. minuti na 3:1, a ubrzo zatim, u 27. minuti, ponovo je postigao gol, smanjujući na 3:2. Köln je uspeo dodatno povisiti prednost pred kraj prvog poluvremena, kada je Lemperle postigao gol za 4:2.

Drugo poluvrijeme donelo je nastavak uzbudljivog preokreta. Karlsruher SC smanjio je na 4:3 u 52. minuti zahvaljujući Jensenu, a Wanitzek je u 55. minuti postigao svoj treći gol, izjednačivši na 4:4.

Ovim rezultatom, Karlsruher SC ostao je neporažen i nastavio borbu za promociju, dok se Kölna suočava s poteškoćama u povratku u Bundesligu, s obzirom na osam bodova zaostatka za liderom, Düsseldorfom, i samo dvije osvojene tačke u posljednja tri kola.