Nogometaši Barcelone, pod vodstvom trenera Hansija Flicka, sjajno su otvorili novu sezonu u španskoj La Ligi, ostvarivši maksimalan učinak sve do poraza prošlog vikenda. Na gostovanju kod Osasune, Barcelona je pretrpjela težak poraz rezultatom 4:2, a mnogi su za taj neuspjeh okrivili rezervnog golmana Inakija Penu.

Pena je dobio priliku braniti jer je prvi golman Barcelone, Marc-Andre ter Stegen, doživio tešku povredu koja će ga vjerojatno udaljiti s terena do kraja sezone. Zbog toga se Barcelona našla u potrazi za novim golmanom vrhunske klase i pronašla ga u Wojciechu Szczesnyju.

Bivši poljski reprezentativac trebao bi uskoro postati novi golman Barcelone, a njegovo predstavljanje očekuje se već u srijedu. Szczesny će potpisati jednogodišnji ugovor, ispunivši tako svoj san da zaigra za lidera La Lige.

Zanimljivo je da će njegova plata u Barceloni biti znatno niža nego u Juventusu, prema informacijama Mundo Deportiva. Szczesny je godinama bio golman Juventusa, a prije toga je branio za Arsenal i Romu.