Posljednja utakmica devetog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u nogometu između Širokog Brijega i Sarajeva (3:3) bila je obilježena brojnim intervencijama VAR-a i sudačkim odlukama koje su izazvale veliko nezadovoljstvo s obje strane.

U bordo taboru smatraju da su bili uskraćeni za zasluženu pobjedu, što su naglasili i u svojoj objavi na društvenim mrežama.

“Svima je jasno! Očekujemo reakciju nadležnih institucija u zaštiti bh. nogometa od sistemskog urušavanja”, navodi se u objavi Sarajeva.

U susretu ispunjenom emocijama, gdje su poništavani golovi, svirani sumnjivi ofsajdi i dosuđena dva penala, iznenađuje niska brojka javnih opomena za igrače – samo su podijeljena dva žuta kartona.

U Širokom su “požutjeli” Dino Ćorić (nesportsko ponašanje – prigovor na odluku suca) i Ivan Pranjić (oštar start), dok su kod Sarajeva opomenu dobili Aldin Turkeš (nesportsko ponašanje – gestikuliranje prema publici) i Aleksandar Đorđević (nesportsko ponašanje – skidanje dresa nakon postignutog gola).

No, zato je isključenje zaradio fizioterapeut FK Sarajevo Eldin Jarović, koji je dobio crveni karton zbog, kako je navedeno, nesportskog ponašanja, odnosno psovanja sudijskom timu.

Također, opomenut je i pomoćni trener FK Sarajevo Želimir Mešnjak.