FK Sloboda bez trenera je nakon što se klub rastao sa Markom Maksimovićem sat i po prije utakmice sa Slogom Meridian.

Husić je u subotu postao predsjednik te je razgovarao sa Maksimovićem. Navodno, Gusić je od Maksimovića tražio garanciju od četiri osvojena boda u naredne dvije utakmice, kako bi nastavili saradnju, što se nije očigledno dopalo sada već bivšem treneru Slobode, koji je odstupio sat i po prije utakmice.

Sportske saznaju kako je prvi favorit za novog trenera Slobode Zlatan Nalić. Navodno, već danas bi situacija mogla biti mnogo jasnija te će biti poznato da li će bh. stručnjak iz Švedske ponovo sjesti na klupu “Crveno-crnih”.

Nalića je tzv. Odbor za upravljanje smijenio sedam dana prije početka prvenstva. Iza Nalića su u Slobodi brojni rekordi te je sa dosta uspjeha predvodio Slobodu u prethodna dva mandata. Olakšavajuća je okolnost što savršeno poznaje okruženje, pa bi se mogao brzo prilagoditi u novonastaloj situaciji. Uostalom, već ranije je sa Husićem sarađivao u Tuzla Cityu.

Sloboda je dovela i niz novih igrača. U klub su stigli Adnan Džafić, Tarik Isić, Enedin Mulalić, Petar Bojo, a spominje se i dolazak Dženisa Beganovića.

Sloboda će nastavak prvenstva u Premijer ligi dočekati sa bitnim promjenama. Iako se klub nalazi u teškoj situaicji sa samo dva osvojena boda u devet utakmica, poznavajući Husića, koji se prihvatio iznimno teškog posla, on neće odustati od borbe za opstanak. U sličnoj situaciji je već jednom bio na Tušnju, kada je klub za polusezonu osvojio 12 bodova, a potom na proljeće napravio pravu renesansu.

Sportske.ba