Na spisku nogometne reprezentacije Njemačke, koji će biti službeno objavljen u četvrtak, očekuje se iznenađenje.

Prema informacijama iz njemačkih medija, napadač Borussije Mönchengladbach, Tim Kleindienst, prvi put će biti pozvan u reprezentaciju. To se događa pred utakmice Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine u Zenici (11. oktobar) i tri dana kasnije protiv Nizozemske. Kako javlja Bild, selektor Julian Nagelsmann planira pozvati 29-godišnjeg Kleindiensta za ove susrete, a zvanična lista bit će objavljena u četvrtak u deset sati.

Kleindienstova prilika dolazi uslijed ozljede Niclasa Fullkruga, napominje Kicker. Standardni napadač Njemačke već nekoliko tjedana nije na raspolaganju zbog problema s Ahilovom tetivom, što mu je onemogućilo nastup u rujnu.

Prije toga, bivši igrač Borussije Dortmund odigrao je samo jednu takmičarsku utakmicu za engleski West Ham United.

Stoga se čini da 31-godišnji napadač neće biti pozvan za nadolazeće mečeve.

Kleindienst, kao visoki centarfor s dobrim “skakačkim” sposobnostima, može se smatrati sličnim tipom igrača kao Fullkrug.

U posljednje dvije godine, Kleindienst je pokazao odlične performanse u reprezentaciji dok je igrao za Heidenheim. Postigao je 25 golova u drugoj njemačkoj ligi, čime je pomogao svom timu da se plasira u Prvu Bundesligu, a zatim je u prvoj sezoni u eliti postigao 12 golova i zabilježio pet asistencija.

Nakon prelaska u Mönchengladbach ovog ljeta, dobro je započeo sezonu, postigavši jedan gol u prve dvije bundesligaške utakmice protiv Leverkusena (2:3) i Bochuma (2:0), te je u prvih pet utakmica imao prosječnu ocjenu od 3,50.

Kleindienst nikada nije bio pozvan u seniorsku reprezentaciju Njemačke, a odigrao je samo deset utakmica za mladu U20 selekciju između 2014. i 2016. godine, bez postignutih golova.