Nogometaš Juventusa Dušan Vlahović ušao je u izvanrednu formu, što je potvrdio s dva gola u pobjedi “stare dame” protiv njemačkog Leipziga u utakmici drugog kola Lige prvaka.

Vlahović je uvršten u idealnu postavu kola elitnog natjecanja, ali njegove sjajne partije u posljednje vrijeme neće biti prenesene na reprezentaciju Srbije, jer napadača po drugi put zaredom nema na popisu selektora Dragana Stojkovića Piksija za oktobarske utakmice Lige nacija protiv Švicarske i Španjolske.

Selektor “orlova” Dragan Stojković Piksi dao je intervju za talijanski list “Gazzetta dello Sport” i objasnio zašto Vlahović ni ovoga puta nije u državnoj momčadi.

“U septembru je tražio da bude isključen iz reprezentacije jer je imao obiteljskih problema, a prije 10 dana, kada smo razgovarali, rekao mi je da ih još nije riješio i da je pauza jedini izlaz. Zato je najbolja odluka bila da ga ne zovem ni ovaj put. Dogovorili smo se zajedno. Ko ne vjeruje, neka pita Dušana. Slično se dogodilo i s Aleksandrom Mitrovićem prošli put. Čekam Vlahovića za studenjske utakmice protiv Švicarske i Danske”, rekao je Stojković, koji je pohvalio igre Juventusove “devetke”.

“Razgovarao sam s Vlahovićem u četvrtak, dan nakon pobjede Juventusa u Leipzigu. Pohvalio sam ga, a malo smo se i našalili. Rekao sam Dušanu: ‘OK, prvi gol je tvoj, a u drugom si pogriješio prilikom šuta.’ Znam Dušanovu snagu i talent. Sretan sam što ga vidim sretnog jer se vratio postizanju golova. To je odlična vijest za njega, za Juve i za moju Srbiju.”

Piksi je također razgovarao s Talijanima o srpskom tandemu iz Milana, Strahinji Pavloviću i Luki Joviću.

“Strahinja je dobro počeo, a onda je trener Fonseca pronašao dobitnu formaciju bez njega. To se može dogoditi, dio je prilagodbe na novo prvenstvo. Samo je pitanje vremena, jer njegov talent je neupitan. U Milanu se nadam da će i Jović pronaći više prostora”, zaključio je Stojković.