Turski nogometni savez potvrdio je da su sutkinja Elif Karaarslan i delegat Orhan Erdemir ostali bez svojih licenci nakon skandala koji je potresao tamošnju nogometnu zajednicu.

Orhan Erdemir, koji je i bivši sudac, bio je uključen u incident s Karaarslan, a sve je postalo javno kada je eksplicitni video procurio u medije. Prema pisanju turskih medija, sporni videozapis zabilježen je u službenim prostorijama nogometne organizacije, što je dodatno pojačalo ozbiljnost situacije.

Karaarslan, koja ima 24 godine, i Erdemir, koji ima 61 godinu, izazvali su lavinu reakcija u turskoj javnosti zbog velike razlike u godinama, kao i zbog neprimjerenog ponašanja na radnom mjestu. Skandal je izazvao osudu ne samo u sportskoj zajednici već i šire, jer se očekuje visoka razina profesionalnosti od svih uključenih u sport.

Turski nogometni savez je, u pokušaju da ublaži štetu i očuva integritet institucije, odmah reagirao oduzimanjem licenci.

Dok su mnogi izrazili zabrinutost zbog narušenog ugleda nogometne organizacije, neki su skandal vidjeli kao odraz većih problema unutar nogometnih struktura u Turskoj. Javnost i mediji nastavljaju raspravljati o etičkim pitanjima i odgovornosti koja proizlazi iz ovakvih situacija, pogotovo kada su upleteni visoki dužnosnici.

Ovaj događaj dodatno je skrenuo pažnju na potrebu za strožim pravilima ponašanja i sankcijama unutar sportskih tijela.

Iako je video postao viralan i lako dostupan putem interneta, brojni portali i novine odlučili su da ga ne objavljuju zbog njegove osjetljive prirode.

Mobilna aplikacija za Android