Nakon ozljede Danija Carvajala, Real Madrid suočio se s još jednim ozbiljnim problemom jer se ozlijedio i Vinícius Júnior. Klub je na svojoj službenoj stranici objavio da je brazilski napadač zadobio ozljedu vrata tijekom napetog susreta protiv Villarreala.

Iako je potvrđeno da će propustiti nadolazeće utakmice, Real nije otkrio koliko dugo će Vinícius biti izvan terena, već su naveli da će daljnje informacije biti objavljene nakon dodatnih pregleda.

Španjolski mediji izvještavaju da je već sada sigurno da Vinícius neće moći nastupiti za Brazil u važnim kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo, koje ih čekaju protiv Čilea 11. oktobra i Perua 16. oktobra. Njegov izostanak predstavlja ogroman udarac za Brazil, koji se već suočava s teškom situacijom u kvalifikacijama, a svaka utakmica im je ključna.

Unatoč ozljedi, postoje špekulacije da bi Vinícius mogao biti spreman za povratak u Realov dres za utakmicu 10. kola La Lige protiv Celte Vigo, koja je na rasporedu 19. oktobra. Klub se nada njegovom povratku, s obzirom na njegovu ključnu ulogu u napadu. Ove sezone Vinícius je bio iznimno produktivan, postigavši četiri gola u 12 nastupa za Real Madrid.

Foto: Real Madrid/ Platforma X

Njegova ozljeda dolazi u nezgodnom trenutku, budući da Real Madrid trenutno pokušava održati svoju formu u domaćim i europskim natjecanjima.

Odsutnost igrača poput Viníciusa može ozbiljno utjecati na dinamiku momčadi, koja već ima problema s ozljedama ključnih igrača. S druge strane, Brazil će morati pronaći alternativu na krilnoj poziciji, što će biti dodatni izazov u borbi za kvalifikaciju na Svjetsko prvenstvo.

Vinícius je, uz svoje golove, ključan igrač za ofenzivnu igru i zbog njegove brzine i kreativnosti, a njegov izostanak osjetit će se na obje strane, kako u klubu tako i u reprezentaciji.