Reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za nadolazeće utakmice protiv Njemačke i Mađarske. Prvi trening održan je u kampu FK Sarajevo u Butmiru, gdje su se okupili svi igrači koji su do sada stigli.

Na raspolaganju selektoru Sergeju Barbarezu bili su svi prisutni nogometaši, koji su počeli s radom na taktici i fizičkoj spremi kako bi što bolje ušli u naredne mečeve.

Trening je protekao u dobrom raspoloženju, s fokusom na timsku koordinaciju i uigravanje strategija za predstojeće susrete.

Iako su se svi igrači odazvali pozivu reprezentacije, zbog otkazanih letova, četvorica važnih članova tima, Ermedin Demirović, Haris Tabaković, Dario Šarić i Jusuf Gazibegović, nisu mogli stići na vrijeme.

Foto: NS BiH

Selektor Barbarez najavio je da će se ova četvorka priključiti ekipi večeras, čim im to uvjeti dozvole. Očekuje se da će dolazak ovih igrača dodatno pojačati konkurenciju unutar tima te omogućiti selektoru da izabere najbolji sastav za utakmice protiv tako snažnih protivnika kao što su Njemačka i Mađarska.

S obzirom na važnost ovih utakmica, stručni stožer se fokusira na detalje u pripremama. Bh. reprezentativci sutra će odraditi još jedan trening kako bi nastavili rad na formi i taktici, a ekipa će tada biti u punom sastavu.