Andres Iniesta, jedan od najslavnijih španjolskih nogometaša, sa 40 godina emotivno se oprostio od aktivnog igranja nogometa. U videu koji je objavio, s suzama u očima, prisjećao se svoje bogate karijere, dok su ga bivši treneri poput Pepa Guardiole, Vicentea del Bosquea, Luisa Enriquea i Louisa van Gaala hvalili za njegov doprinos nogometu.

Iako je posljednjih godina igrao u japanskom klubu Vissel Kobe, gdje je također osvajao trofeje, Iniesta će vječno ostati upamćen po svom vremenu u Barceloni.

Tamo je proveo zlatno doba svoje karijere, osvojivši nevjerojatnih 29 trofeja, uključujući devet naslova španjolskog prvenstva i četiri titule Lige prvaka.

Svojim jedinstvenim stilom igre, vizijom i preciznošću, Iniesta je postao simbol “tiki-taka” nogometa koji je Barcelona usavršila pod Guardiolom.

Njegov najveći trenutak u dresu španjolske reprezentacije došao je 2010. godine kada je u finalu Svjetskog prvenstva postigao pobjednički gol protiv Nizozemske, donoseći Španjolskoj prvi naslov svjetskog prvaka.

Osim toga, bio je ključni igrač u dva uzastopna europska prvenstva, 2008. i 2012. godine, kada je Španjolska dominirala svjetskim nogometom.