Jürgen Klopp vraća se trenerskom poslu, ali na dosad neviđen način.

Kako je otkrio pouzdani Florian Plettenberg, Klopp je potpisao ugovor s Red Bullom koji stupa na snagu 1. januara 2025. godine, a radi se o “višegodišnjem projektu.” No, najzanimljiviji dio je – koja će biti Kloppova uloga?

Naime, Klopp postaje “globalni šef nogometa”, što znači da će biti “šef nogometnih operacija” i savjetnik svim trenerima u Red Bullovim klubovima, a to su Leipzig, Salzburg, Leeds kao najpoznatiji u Europi, te New York u MLS ligi i brazilski Bragantino.

Sky Sports navodi kako će Kloppov glavni zadatak biti savjetovati glavne trenere, ali u gotovo svim aspektima nogometa, ne samo igre. Dakle, bavit će se i trenerskim poslom, ali i promicanjem zajedničke, prepoznatljive filozofije koju Red Bull želi da njegovi timovi razvijaju, kao i razvojem mladih igrača i talenata. Osim toga, bavit će se i razvojem trenera, uključujući mlađe kategorije.

Također, Klopp će biti u stalnoj komunikaciji sa skautskim službama jer je u interesu Red Bulla nastaviti privlačiti potencijalne svjetske zvijezde. Svi znamo koliko su igrača “stvorili” Leipzig i Salzburg, te kako su oni često bili odskočna daska prema najvećim europskim klubovima.

Mobilna aplikacija za Android

Glavni operativac zaslužan za uvjeravanje Kloppa da prihvati ovu poziciju je Oliver Mintzlaff, koji je bio u Leipzigu od 2014. do 2022. godine, a od tada je odgovoran za sve sportske projekte Red Bulla, uključujući Formulu 1. Mintzlaff je želio da Klopp bude odgovoran za apsolutno sve nogometne operacije i da mu ponudi do sada neviđenu trenersku ulogu.

Na kraju, još jedna važna informacija je posebna klauzula u Kloppovom ugovoru – u bilo kojem trenutku može postati selektor Njemačke!

Naravno, Klopp je uvijek bio zanimljiv Njemačkom nogometnom savezu, ali trenutačno Julian Nagelsmann uživa veliko povjerenje i gotovo sigurno će voditi Njemačku na Svjetskom prvenstvu 2026. godine, prenose Sportske.net.

Sve u svemu, iako će Jürgen Klopp sada raditi iza kulisa, a ne kao trener na terenu kao što je bio u Liverpoolu ili Dortmundu, dobro je što se nije odlučio za mirovinu i što će i dalje biti prisutan na nogometnoj sceni.