Zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine, Nogometni/Fudbalski savez BiH bio je prisiljen donijeti odluku o odgađanju svih utakmica desetog kola Wwin lige BiH.

Poplave su izazvale ozbiljne probleme u infrastrukturi, čime su otežani uvjeti za odigravanje utakmica, posebno u područjima koja su bila najteže pogođena.

Kako bi osigurali sigurnost igrača i navijača, Komitet za takmičenje je odlučio da se utakmice pomjere za predstojeći vikend. Nakon procjene situacije, poznati su i novi termini svih utakmica.

Deseto kolo Wwin lige BiH otvorit će hercegovački derbi između Posušja i Širokog Brijega, koji je zakazan za petak u 18 sati.

Očekuje se da će ovaj duel privući mnogo pažnje jer je riječ o susretu dvaju tradicionalnih rivala. U subotu navečer od 20:45 sati, Sarajevo će na domaćem terenu dočekati Velež, u utakmici koja nosi posebno emotivnu težinu za oba tima i njihove navijače.

S druge strane, Željezničar će gostovati Borcu u Banjoj Luci, a njihov susret bit će odigran u nedjelju s početkom u 19:45 sati. Ovaj meč također ima veliki značaj jer oba tima teže ostvarenju važnih bodova u borbi za vrh tabele.

Kolo će biti zatvoreno u ponedjeljak u Mostaru, gdje će se u 18 sati sastati Zrinjski i Igman. Očekuje se da će Zrinjski, aktualni prvak, pokušati iskoristiti domaći teren kako bi došao do pobjede, dok će Igman nastojati prirediti iznenađenje.

Sve ove utakmice donose uzbuđenje i neizvjesnost, a navijači će imati priliku uživati u zanimljivom vikendu nogometa nakon odgode izazvane vremenskim neprilikama.

Petak:

Posušje – Široki Brijeg 18:00

Subota:

GOŠK – Sloboda 13:30

Sarajevo – Velež 20:45

Nedjelja:

Radnik Soccerbet – Sloga Meridian 15:00

Borac – Željezničar 19:45

Ponedjeljak:

Zrinjski – Igman 18:00