George Baldock, branič grčke nogometne reprezentacije i Panathinaikosa, preminuo je u srijedu od utapanja u vlastitom bazenu, prema nalazima obdukcije koje je objavila grčka javna televizija ERT.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u njegovoj kući u Glyfadi, predgrađu Atene. Obitelj je potvrdila tužnu vijest i zatražila privatnost u ovom teškom trenutku.

ERT je izvijestio da je tijelo Baldocka pronađeno na dnu bazena, a u blizini je bila i boca votke. Toksikološki nalazi se još čekaju, ali nema znakova kriminalne aktivnosti. Njegova supruga, koja je bila u inozemstvu, alarmirala je vlasnika kuće nakon što nije mogla stupiti u kontakt s Baldockom. Vlasnik je zatim pronašao nogometaša bez svijesti u bazenu.

Baldock, koji je rođen u Engleskoj, imao je dvojno grčko i englesko državljanstvo. Svoj debi za grčku reprezentaciju ostvario je u lipnju 2022. protiv Sjeverne Irske, odigravši ukupno 12 utakmica za reprezentaciju.

Tijekom karijere igrao je uglavnom u Engleskoj, a ovo ljeto je prešao u Panathinaikos, gdje je odigrao četiri utakmice, uključujući posljednju u derbiju protiv Olympiakosa.