Turska je ostvarila važnu pobjedu nad Crnom Gorom rezultatom 1:0 u trećem kolu Lige B Lige nacija, održanom u Samsunu.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Irfan Can Kahveci u 69. minuti, čime je Turska nakon tri odigrana kola zauzela prvo mjesto s dvije pobjede i jednim remijem.

S druge strane, Crna Gora se suočava s velikim izazovima jer je do sada ostala bez bodova i nalazi se na posljednjem mjestu. Ovaj poraz dodatno je otežao situaciju selektoru Robertu Prosinečkom, koji je zabilježio negativan rekord u historiji crnogorskog nogometa – pet uzastopnih poraza.

Negativan niz Crne Gore započeo je u lipnju porazom od Belgije u prijateljskoj utakmici rezultatom 2:0, a zatim su uslijedili porazi od Gruzije (3:1), Islanda (2:0) i Walesa (2:1). Nakon posljednjeg poraza protiv Turske, Prosinečki je priznao da je situacija teška te je istaknuo da predstojeća utakmica protiv Walesa u Cardiffu predstavlja posljednju šansu da naprave pozitivan rezultat.

Prosinečki je crnogorsku reprezentaciju preuzeo 4. februara ove godine, a u dosadašnjih sedam utakmica ostvario je dvije pobjede i pet poraza.

Njegova trenerska karijera uključuje vođenje klubova poput Crvene zvezde, Kayserispora i Olimpije, kao i reprezentacija Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine.