Neymar bi se trebao vratiti na teren krajem ovog mjeseca, čime bi završio svoju jednogodišnju pauzu uzrokovanu teškom ozljedom ligamenata koljena.

Međutim, unatoč planiranom povratku, postoje prognoze da bi mogao propustiti veći dio ili čak cijelu 2024. godinu, što izaziva zabrinutost unutar njegovog kluba Al Hilala. Saudijski klub s nestrpljenjem čeka povratak svoje najveće zvijezde, ali istovremeno razmatra i dovođenje zamjene koja bi, u slučaju produljenih problema s Neymarovom ozljedom, mogla preuzeti njegovu ulogu.

Prema izvješćima, njihova sljedeća velika meta je Vinicius Junior, napadač Real Madrida i jedan od najcjenjenijih igrača na svijetu.

Vinicius, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 200 miliona eura prema Transfermarktu, dijeli tu poziciju s Erlingom Haalandom kao najskuplji igrač na svijetu.

Iako je transfer Viniciusa u Saudijsku Arabiju trenutno “utopijski san”, prema izvještajima Marce, Al Hilal se ne boji pokušati ostvariti ovaj grandiozni cilj.

Međutim, prepreka ovom transferu je činjenica da je Real Madrid vezao Viniciusa dugoročnim ugovorom do ljeta 2027. godine, a njegova odštetna klauzula iznosi čak milijardu eura.

Foto: Real Madrid/ Platforma X

Vinicius je ključni igrač u napadu Reala, s impresivnim učinkom od 87 golova i 82 asistencije u 276 odigranih utakmica za madridski klub. Real Madrid ga vidi kao budućnost kluba, što dodatno otežava bilo kakve pregovore o njegovu transferu. Iako Al Hilal mašta o dovođenju Viniciusa, trenutna situacija čini ovaj posao dalekim od stvarnosti.

Ako bi se transfer ipak dogodio, to bi značilo značajan pomak u nogometnom svijetu, gdje saudijski klubovi nastavljaju graditi svoje mjesto na globalnoj nogometnoj sceni.

Iako Neymar još uvijek nije potpuno otpisan, Al Hilal bi mogao odustati od njega ukoliko uspije realizirati ovaj posao.

Vinicius Junior, kao mlada brazilska zvijezda, savršeno bi se uklopio u ambicije Al Hilala da postane dominantan klub ne samo u Saudijskoj Arabiji, već i na međunarodnoj sceni.