Erling Haaland, norveški napadač Manchester Cityja, često se spominje kao jedan od najboljih napadača svijeta, a najnovije glasine govore da je spreman na promjenu okoline.

Prema španjolskom mediju El Nacional, Haaland želi napustiti Premier ligu i okušati se u La Ligi, pri čemu su Real Madrid i Barcelona njegovi glavni ciljevi.

Navodno se zasitio engleskog nogometa te želi novi izazov u Španjolskoj, gdje bi imao priliku nastupati za dva najveća kluba u povijesti nogometa.

Iako se i Paris Saint-Germain pokazao kao zainteresirani klub, Haaland ne vidi svoju budućnost u Francuskoj. Njegova želja je jasna – igrati u Španjolskoj, i to po mogućnosti već u ljeto 2025. godine, kada bi prema medijima mogao napustiti Manchester City.

Haalandov trenutni ugovor s “Građanima” traje do ljeta 2027., ali City već aktivno radi na produženju ugovora kako bi zadržao svog ključnog napadača. Klub razumije njegovu važnost te ne žele dopustiti da tako vrijedan igrač ode bez borbe.

Od dolaska iz Borussije Dortmund, Haaland je postao nezaustavljiva golgeterska sila u Engleskoj. Ove sezone je već odigrao deset utakmica i postigao 11 golova za Manchester City, čime je nastavio graditi svoj nevjerojatan statistički učinak.

Ukupno je zabio 101 gol u 108 nastupa za engleski klub, što je zaista impresivan podatak. U Premier ligi taj omjer iznosi 73 utakmice i 73 gola, čime potvrđuje svoju poziciju jednog od najubojitijih napadača današnjice.

Unatoč željama da se okuša u Španjolskoj, još uvijek nije jasno hoće li Haaland zaista napustiti City u doglednoj budućnosti.