Mario Balotelli, poznat po svojim talentima i kontroverznom ponašanju, vraća se u Seriju A prema izvješću “Sport Mediaseta”.

Prema istim izvorima, postignut je dogovor s Đenovom, koja je trenutno u potrazi za pojačanjem u napadu. Trener Đenove, Alberto Gilardino, nekoliko je puta razgovarao s Balotellijem, a sada se radi na finalizaciji ugovora.

Ovaj povratak u Italiju dolazi nakon što je Balotelli ostao bez kluba, nakon što mu je istekao ugovor s Adanom Demirsporom iz Turske na kraju prošle sezone. U Italiji, Balotelli nije igrao od sezone 2020./21., kada je nastupao za Monzu u drugoligaškoj Seriji B, prenosi Sportskacentrala.com.

Đenova se trenutačno nalazi u teškoj situaciji u ligi, s obzirom na to da su u prvih sedam kola postigli samo pet golova, a klub se nalazi na 18. mjestu s pet bodova.

Dolazak iskusnog napadača poput Balotellija mogao bi biti ključno pojačanje za momčad koja očajnički treba dodatnu ofenzivnu snagu. Balotelli je kroz svoju karijeru igrao za mnoge prestižne klubove, uključujući Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, te kratke periode u Bresci, Monzi i švicarskom Sionu.

Iako je često bio predmet kontroverzi zbog svog ponašanja na terenu i izvan njega, Balotelli je neosporno talentiran napadač, poznat po svojim tehničkim vještinama i snazi.

Njegov povratak u Seriju A bit će zanimljiv za pratiti, jer ostaje vidjeti hoće li uspjeti vratiti formu koja ga je nekada činila jednim od najperspektivnijih napadača u Europi.

Gilardino vjeruje da Balotelli može pomoći njegovoj momčadi da se izvuče iz trenutne krize i popravi svoju poziciju na tablici.