Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Bilino polje u Zenici doživjela poraz od selekcije Mađarske rezultatom 0:2.

Iako je atmosfera na tribinama bila užarena, naročito zbog prisutnosti dvije navijačke skupine, Robijaša iz BiH i mađarskih navijača, situacija na stadionu protekla je bez incidenata. Obje grupe navijača bile su smještene na sjevernoj strani Bilinog polja, ali su utakmicu pratile mirno i bez sukoba.

Međutim, situacija se promijenila nakon završetka utakmice. Prema informacijama SportBC-a, sukob između navijača izbio je na Bulevaru u Zenici, daleko od stadiona. Grupa od oko 50-tak mađarskih navijača, navodno iz Pecsi-a, bez policijske pratnje kretala se prema jednom hostelu u kojem su bili smješteni.

Tamo su ih presreli domaći navijači, poznati kao Robijaši, što je rezultiralo fizičkim obračunom.

Sukob je trajao nekoliko minuta, a nekoliko mađarskih navijača zadobilo je povrede i moralo potražiti medicinsku pomoć. Intervencija policije bila je brza, te su uspjeli razdvojiti sukobljene strane prije nego što je situacija dodatno eskalirala.

Navijači su se ubrzo razišli, no ostaje nejasno hoće li biti dodatnih posljedica. Sutrašnji bilten Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) će možda pružiti više informacija o eventualnim hapšenjima ili daljim pravnim posljedicama ovog sukoba.

Ovakvi incidenti ukazuju na potrebu za većom sigurnosnom koordinacijom oko sportskih događaja.

SportBC