Andrey Movsesyan sportski direktor CSKA Moskva, jednog od najvećih ruskih klubova, sinoć je iz VIP lože stadiona Bilino polje posmatrao utakmicu BiH – Mađarska.

Bivši nogometaš koji je nosio dres reprezentacije Armenije, direktorsku poziciju u CSKA je preuzeo prije dvije godine. U društvu Elvira Rahimića koji mu je bio domaćin, Movsesyan je pratio dvojicu naših igrača koji sun a radaru CSKA.

Kako saznaju Sportske.ba to su Esmir Bajraktarević i Denis Huseinbašić.

Mladi Bajraktarević je ostavio dobar dojam, posebno jer se radi o mladom igraču kome je sinoćnja utakmica prva u startnoj postavi BiH.

Talentovani nogometaš New England Revolutiona na sebe je skrenuo pažnju dobrim igrama u MLS-u, kojim je zavrijedio poziv Sergeja Barbareza. U meču sa Nizozemskom prošlog mjeseca najavio je veliki potencija, a selektor mu je u Zenici dao šansu od prve minute. Bajraktarević se predstavio veoma dobro.

Huseinbašić je ušao u nastavku utakmice i pokušao povezati konce naše igre. Denis je mlad nogometaš, trenutno je u Kolnu, a vrlo lako bi mogao po završetku sezone napraviti transfer.

CSKA priprema igrače za transfer period, želeći se konačno okititi titulom prvaka Rusije na koju čeka od 2016. godine.

Nedavno su armejci doveli Miralema Pjanića, koji se uigrava i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za tim Marka Nikolića.
Interes njihovog sportskog direktora za Bajraktarevića i Huseinbašića, pokazuje da CSKA smatra da bi kupovinom mladih i nedovoljno afirmisanih igrača, podigla njihovu vrijednost, a samim igračima bi klub predstavljao moguće idealanu platformu za veliki transfer. Ruskim klubovima je nakon agresije na Ukrajinu zabranjen nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e.

Sportske.ba