Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je uzbudljivu utakmicu protiv Poljske u četvrtom kolu Lige nacija, koja je završila rezultatom 3:3.

Poljska je povela već u petoj minuti, ali Hrvatska je brzo preokrenula situaciju golovima Borne Sose, Martina Baturine i Petra Sučića, te je na poluvrijeme otišla s velikom prednošću.

Unatoč tome, momčad Zlatka Dalića nije uspjela zadržati prednost do kraja utakmice. Poljska se vratila u igru, a situacija se dodatno zakomplicirala kada je Dominik Livaković u 76. minuti dobio izravni crveni karton zbog prekršaja nad Robertom Lewandowskim, ostavivši Hrvatsku s igračem manje.

Livaković je isključen nakon što je, iako prvi stigao do lopte, zakačio Lewandowskog u nastavku pokreta.

Španjolski sudac Hernandez nije koristio VAR kako bi provjerio situaciju, što je izazvalo nezadovoljstvo hrvatske momčadi i izbornika Dalića. Crveni karton Livakoviću donosi automatsku suspenziju od dvije utakmice, što znači da će propustiti nadolazeće dvoboje protiv Škotske i Portugala.

Postoji mogućnost da UEFA smanji kaznu, ali to je rijetkost.

Livakovićevo isključenje vjerojatno znači kraj njegovog nastupa u Ligi nacija ove godine.

U njegovom izostanku, Zlatko Dalić će birati između Nediljka Labrovića, Ivice Ivušića i Dominika Kotarskog kao zamjenu.

Hrvatska će morati pronaći način da zadrži snagu u narednim utakmicama, a Livaković će se moći vratiti tek ako se reprezentacija plasira u četvrtfinale, koje je planirano za mart sljedeće godine.