Leon Grgić, mladi napadač Sturma iz Graza, u središtu je pažnje zbog svoje impresivne forme i potencijala za međunarodne nastupe.

Iako ima samo 18 godina, Grgić je već privukao interes više nogometnih saveza jer posjeduje austrijsko i hrvatsko državljanstvo, a također može igrati i za Bosnu i Hercegovinu.

Rođen u Bruck an der Muru, Grgić trenutno igra za austrijsku U-21 reprezentaciju, ali još nije donio konačnu odluku o seniorskoj karijeri. U dosadašnjem dijelu sezone postigao je osam golova u deset utakmica, uključujući pogotke u austrijskoj Bundesligi, Ligi prvaka mladih i drugoj austrijskoj ligi, gdje igra za rezervnu momčad Sturma.

Austrijski portal 90 Minuten postavlja pitanje hoće li Sturm i Austrija izgubiti ovog talentiranog napadača, s obzirom na njegovu želju za većom minutažom i interes drugih reprezentacija.

Novinar Georg Sohler kritizira klub zbog davanja prednosti posuđenim igračima poput Erencana Yardimcija i Lovre Zvonareka, umjesto domaćih talenata poput Grgića.

Njegov menadžer, Thomas Freismuth, naglašava kako je Leon pokazao svoj talent te zaslužuje pravu priliku u prvoj momčadi Sturma, dodajući kako statistika jasno govori u njegovu korist.

Što se tiče njegove međunarodne karijere, Freismuth ističe da će Grgić uzeti vrijeme prije nego što donese odluku o tome za koju reprezentaciju će nastupati.

Hrvatski nogometni savez već je razgovarao s njim o mogućnosti igranja za Hrvatsku, dok se u međuvremenu navodno javio i Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Iako su razgovarali i s izbornikom austrijske A reprezentacije, Ralfom Rangnickom, još uvijek ništa nije konačno odlučeno.