Trent Aleksander-Arnold, trenutno jedan od ključnih igrača Liverpula, nalazi se u situaciji koja privlači veliku pažnju fudbalske javnosti.

Za samo 76 dana, tačno 31. decembra, postat će slobodan da pregovara sa drugim klubovima jer mu ugovor sa Liverpulom ističe 30. juna sljedeće godine.

Ovaj desni bek, koji je postao simbol modernog Liverpula, izrastao je u jednog od najvažnijih igrača kroz akademiju kluba, pod vođstvom menadžera Jirgena Klopa.

Iako je Liverpul u proteklim godinama ostvario značajne rezultate, uključujući osvajanje Lige prvaka i Premijer lige, klub još nije produžio ugovor sa Aleksander-Arnoldom, što je otvorilo prostor za spekulacije o njegovoj budućnosti.

Foto: Platforma X

Španjolski i engleski mediji već predviđaju da bi Real Madrid mogao iskoristiti ovu priliku, naročito s obzirom na tešku povredu Danija Karvahala, njihovog prvog desnog beka.

U prilog tome ide i nedavna izjava Aleksander-Arnolda, gdje je nagovijestio da će “sigurno igrati za Liverpul do isteka ugovora”, što mnogi tumače kao znak da ne planira ostati nakon juna 2025. Ova situacija stavlja Liverpul u neugodan položaj jer bi mogli izgubiti jednog od svojih najvažnijih igrača bez odštete, što bi bio veliki udarac za klub.

Iako bi navijači Liverpula voljeli vidjeti Aleksander-Arnolda kako ostaje i dalje gradi karijeru na Anfieldu, sve ukazuje na to da bi ovo mogla biti njegova posljednja sezona u crvenom dresu.

Real Madrid, poznat po svojoj sposobnosti da privuče velike zvijezde, vjerojatno neće propustiti priliku da angažuje jednog od najboljih bekova svijeta, pogotovo ako ga mogu dovesti bez transferne odštete.