Bosanskohercegovačka A reprezentacija pretrpjela je poraz od Mađarske rezultatom 0:2 na domaćem terenu, ali uprkos tom ishodu, jedan igrač je posebno privukao pažnju.

Esmir Bajraktarević, mladi fudbaler koji igra za New England u Sjedinjenim Američkim Državama, prvi put je bio starter u dresu reprezentacije i svojim nastupom pokazao veliki potencijal.

Njegov individualni učinak bio je impresivan, s pet uspješnih driblinga, što je postignuće koje rijetko viđamo kod reprezentativaca.

Tokom utakmice Bajraktarević je imao čak 54 dodira s loptom, a njegovih 24 od 29 dodavanja bilo je precizno, što ukazuje na njegovu tehničku obučenost i sposobnost da održi posjed lopte pod pritiskom.

Osim toga, pokazao je zavidnu fizičku snagu, dobivši osam duela na zemlji. Ovi statistički pokazatelji naglašavaju njegovu sposobnost da bude ključni igrač u ofanzivnom dijelu igre.

Već u svom debiju protiv Nizozemske, Bajraktarević je osvojio simpatije navijača svojim borbenim pristupom i hrabrošću na terenu. Njegova sposobnost da prođe protivničke igrače i stvori šanse za svoje suigrače ukazuje na to da bi mogao postati važan faktor u budućim utakmicama reprezentacije BiH.

Iako je još uvijek mlad, sa samo 19 godina, Bajraktarević već pokazuje zrelost i taktičko razumijevanje igre na višem nivou.

Njegova brzina, agilnost i tehnička preciznost čine ga igračem kojeg će selektor sigurno sve više koristiti u budućnosti.

Navijači Bosne i Hercegovine s nestrpljenjem prate njegov razvoj, uvjereni da pred njim stoji svijetla karijera.