Francuski nogometaš Kylian Mbappé suočen je s ozbiljnim optužbama za silovanje u Švedskoj, što je izazvalo veliku pažnju medija i javnosti.

Prema izvještajima, incident se navodno dogodio u noći s četvrtka na petak u luksuznom hotelu Bank u Stockholmu.

Tamošnja policija provela je istragu u hotelu i izašla s vrećama koje su, kako se vjeruje, sadržavale potencijalne dokaze.

Fotografije pokazuju da je 25-godišnji Mbappé bio u centru Stockholma s tri druge osobe, a nakon toga su zajedno otišli u noćni klub. Zajedno s njim u Švedskoj je bio i njegov prijatelj Nordi Mukiele, nogometaš Bayera iz Leverkusena, koji je navodno nagovorio Mbappéa da otputuje kako bi se opustio.

Mbappéov advokat odbacuje sve optužbe, tvrdeći da njegov klijent nema razloga za brigu te da je smiren u vezi s istragom. S druge strane, neki mediji sugeriraju da je Mbappé bio šokiran i zbunjen optužbama.

U međuvremenu, švedske vlasti potvrdile su da je istraga pokrenuta zbog navodnog silovanja, no detalji slučaja još uvijek nisu u potpunosti razjašnjeni.

Mbappé se ranije oglasio na društvenim mrežama, kratko komentirajući situaciju s riječima “fake news” (lažne vijesti), jasno dajući do znanja da negira navode o svojoj umiješanosti.

Optužbe su stigle u trenutku kada je Mbappé bio izvan terena zbog povrede, što mu je omogućilo nekoliko slobodnih dana prije povratka na treninge s Real Madridom.

Ovaj slučaj bacio je sjenu na njegovu karijeru, iako još uvijek nije donesena nikakva službena odluka u vezi s istragom.

Vjeruje se da će daljnji razvoj događaja zavisiti o rezultatima istrage koju švedska policija vodi vrlo pažljivo.