Petar Sučić, bivši igrač Zrinjskog i nekadašnji član U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, ostvario je zapažen nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske u utakmici Lige nacija protiv Poljske, koja je završila rezultatom 3:3.

U toj utakmici Sučić je postigao jedan pogodak i upisao asistenciju, pokazujući svoj veliki potencijal na međunarodnoj sceni.

Hrvatski mediji, poput Jutarnjeg lista, nisu štedjeli na pohvalama za mladog igrača, ističući njegove izvanredne vještine na poziciji zadnjeg veznog.

Jutarnji list opisuje Sučića kao igrača s nevjerojatnom energijom i pokretljivošću na terenu, uspoređujući njegovu trku s Marčelom Brozovićem, a tehničke sposobnosti s legendarnim Robertom Prosinečkim.

Također je istaknuto da, iako je Luka Modrić morao povremeno preuzeti defanzivne zadatke, Sučić je pokazao izuzetnu sposobnost u kreiranju igre, zatvaranju protivnika te preciznom dodavanju.

Stručnjaci vjeruju da, ako Sučić dodatno unaprijedi svoje taktičke vještine, može postati igrač svjetske klase.

Njegov nastup protiv Poljske sugerira da je pred njim sjajna budućnost u reprezentativnom dresu Hrvatske.

Ova utakmica je bila važna prekretnica u njegovoj karijeri, ukazujući na ogroman potencijal za daljnji napredak na međunarodnoj sceni.

Sučić je igrao za omladinske selekcije BiH, da bi nakon toga, podsjetimo, odlučio odabrati selekciju Hrvatske.