Vijest da je Thomas Tuchel imenovan novim izbornikom nogometne reprezentacije Engleske donijela je olakšanje čelnicima Bayerna, budući da je njemački stručnjak ostao na platnom spisku bavarskog kluba i nakon završetka prošle sezone.

Iako je Tuchel napustio klupu Bayerna, ugovor koji ga je vezao s klubom trajao je do juna 2025. godine, a s njime su u klubu ostali i njegovi pomoćnici Arn Michels, Zsolt Low i Anthony Barry. Preuzimanje selektorske pozicije u Engleskoj, koje će započeti u januaru 2025. godine, donosi promjenu u financijskoj situaciji Bayerna.

Naime, prema dogovoru između Tuchela i Bayerna, trener će se odreći 30 posto svoje plaće zbog ranijeg raskida ugovora. Kako je njegova godišnja plaća u Bayernu iznosila oko devet miliona eura, ova promjena donosi uštedu za klub od najmanje tri miliona eura.

Ovaj financijski potez dodatno olakšava situaciju za Bayern, koji će i dalje morati plaćati ostatak Tuchelovih suradnika.

Anthony Barry, koji je zarađivao oko pola miliona eura godišnje, također će smanjiti svoju plaću za 30 posto jer prelazi s Tuchelom u englesku reprezentaciju.

Michels i Low, s druge strane, ostat će na Bayernovom platnom spisku do kraja tekuće sezone, budući da nisu dio Tuchelovog tima u Engleskoj.

Ovaj dogovor pokazuje kako su se obje strane uspjele dogovoriti o uvjetima suradnje i odlaska, što omogućuje Bayernu značajne uštede, dok Tuchel može preuzeti novu, prestižnu poziciju.

S financijskog aspekta, ovaj sporazum je povoljan za Bayern, koji će se rasteretiti dijela obveza, a istodobno omogućiti Tuchelu nesmetan početak nove faze karijere.