Popularni “Forbes” objavio je novu listu najplaćenijih nogometaša na svijetu, uzimajući u obzir sva njihova primanja u nogometu, kao i dodatne izvore prihoda.

Ovo je lista bez većih iznenađenja:

Kevin de Bruyne – 36.000.000 eura

Iskusni Belgijanac mogao bi dodatno povećati svoja primanja već u srpnju 2025. godine, kada mu istječe ugovor s Manchester Cityjem. Njegova budućnost je neizvjesna, a do tada će ostati deseti najplaćeniji nogometaš na svijetu.

Sadio Mane – 47.000.000 eura

Velik jaz između devetog i desetog mjesta. Mane je stekao pravo bogatstvo prelaskom na Bliski istok. Trenutno je član Al Nassra, gdje igra zajedno s Cristianom Ronaldom. Poznato je da Mane velik dio svojih prihoda donira za pomoć Senegalu i ugroženim područjima.

Mohamed Salah – 48.000.000 eura

Jedan od najplaćenijih igrača Premier lige, Salah je još uvijek u Liverpoolu, no njegova budućnost je također neizvjesna jer mu ugovor istječe. Njegova primanja su viša od onih bivšeg suigrača Sadia Manea. Osim toga, Salah ima značajna sponzorska primanja od Pepsija, Adidasa, Vodafona i Mountain View Egypt.

Vinicius Junior – 50.000.000 eura

Nogometaš Real Madrida zasluženo je među najplaćenijima jer je i u konkurenciji za najboljeg igrača svijeta. On je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte.

Erling Haaland – 55.000.000 eura

Impresivni Haaland najplaćeniji je igrač Premier lige. Na 73 utakmice postigao je isto toliko golova za Manchester City, što je zaista nevjerojatno. Oko tri četvrtine njegovih prihoda dolazi od kluba, dok ostatak dolazi od sponzora.

Kylian Mbappé – 83.000.000 eura

Nova zvijezda Real Madrida i najveća zvijezda ovog prijelaznog roka. Iako je pristao na smanjenje plaće u odnosu na ono što je imao u PSG-u, i dalje je u top 5. Više od polovice njegovih prihoda dolazi izvan terena.

Karim Benzema – 96.000.000 eura

Sada je velika zvijezda u Saudijskoj Arabiji, gdje igra za Al Ittihad. Iako na terenu nije toliko uspješan kao u Real Madridu, van terena mu financije cvjetaju.

Neymar – 101.000.000 eura

Brazilska nogometna zvijezda zarađuje značajne iznose, unatoč problemima s ozljedama i dugim odsustvima s terena. Oko 25% njegovih prihoda dolazi od sponzora.

Lionel Messi – 124.000.000 eura

Legendarni argentinski nogometaš trenutno igra za Inter Miami i najplaćeniji je igrač MLS-a. Njegova primanja izvan terena, uglavnom od sponzora poput Adidasa i Konamija, znatno nadmašuju ona na terenu.

Cristiano Ronaldo – 263.000.000 eura

Portugalac je uvjerljivo najplaćeniji nogometaš na svijetu. Al Nassr ga je učinio najplaćenijim igračem u povijesti nogometa, a Ronaldo također ima uspješne privatne poslove, uključujući lanac hotela.