Lionel Messi, koji u svojoj bogatoj kolekciji trofeja već ima osam Zlatnih lopti, osvojio je posljednju za sezonu 2022./23., kada je predvodio Argentinu do naslova svjetskog prvaka u Kataru.

Njegov trijumf na Svjetskom prvenstvu bio je ključan faktor u osvajanju tog prestižnog priznanja, no Messi je i dalje ostao u vrhunskoj formi. S obzirom na to da je u sezoni 2023./24. osvojio Copa Americu s Argentinom, nije iznenađujuće da se ponovno nalazi među glavnim kandidatima za Zlatnu loptu.

Međutim, umjesto da istakne vlastita postignuća, Messi je iznenadio mnoge kada je u prvi plan stavio svog suigrača iz reprezentacije, Lautara Martineza. U razgovoru za TyC Sports, nakon što je postigao hat-trick u pobjedi Argentine protiv Bolivije (6:0), Messi je pohvalio Lautara, naglasivši njegove izvanredne nastupe u Europi i na Copa Americi. Prema Messiju, Lautaro je imao spektakularnu sezonu, postigao je ključne golove, uključujući onaj u finalu, i završio kao najbolji strijelac turnira.

“Lautaro zaslužuje Zlatnu loptu više od bilo koga drugoga. Imao je nevjerojatnu godinu i svojim golovima donio Argentini mnoge važne pobjede,” rekao je Messi, skromno stavljajući u fokus svog suigrača umjesto sebe.

Foto: Platforma X/ Inter

Iako Martinez nije među glavnim favoritima za osvajanje Zlatne lopte, jer su ispred njega igrači poput Viniciusa Juniora, Rodrija i Judea Bellinghama, Messijeve riječi odjeknule su u nogometnom svijetu.

Lautaro Martinez doista je imao izvanrednu sezonu s Interom u Europi, predvodeći napad i postigavši brojne važne golove u Ligi prvaka i talijanskoj Serie A. Njegovi nastupi za reprezentaciju također su bili impresivni, a Messi, koji zna prepoznati vrhunske talente, jasno je istaknuo Martinezovu važnost za argentinski tim.

Unatoč tome što nije glavni favorit, Messi je svojom izjavom dao dodatni poticaj Lautaru, pokazujući da se unatoč vlastitom uspjehu uvijek brine za svoje suigrače i prepoznaje njihova postignuća. Ova gesta samo dodatno potvrđuje Messijevu veličinu, ne samo kao igrača, već i kao osobe.

S obzirom na konkurenciju i nevjerojatne sezone koje su imali Vinicius Junior, Rodri i Bellingham, Zlatna lopta ove godine mogla bi otići u ruke jednog od njih. No, Messijeva podrška Lautaru mogla bi skrenuti pozornost na ovog talentiranog napadača i učiniti ga ozbiljnijim kandidatom u budućnosti.

Mobilna aplikacija za Android