Današnjim hercegovačkim derbijem između Posušja i Širokog Brijega na stadionu Mokri Dolac, u 18 sati, počinje deseto kolo Premijer lige BiH.

Očekuje se otvorena i dinamična utakmica između ova dva rivala, u kojoj će obje ekipe nastojati ostvariti pobjedu. Iako se Posušju, zbog bolje trenutne forme, daje blaga uloga favorita, to ne znači da će lako doći do bodova.

Trener Posušja, Duško Vranešević, istaknuo je važnost utakmice za oba kluba, posebno s obzirom na njezino značenje za navijače.

Pozvao je domaće navijače da ispune tribine i pruže podršku momčadi, naglašavajući kako atmosfera na Mokrom Docu često daje prednost domaćinu. Iako je Posušje izgubilo važnog igrača, Gabrijela Bobana, Vranešević je uvjeren da momčad ima dovoljno kvalitetnih zamjena.

S druge strane, Široki Brijeg ulazi u utakmicu oslabljen izostancima nekoliko ključnih igrača, poput Ivana Pranjića, Dine Ćorića i ozlijeđenog Zvonimira Kožulja.

Unatoč tome, trener Toni Karačić vjeruje u svoju momčad i nada se pozitivnom rezultatu. Naglasio je kako su igrači dobro trenirali u proteklom razdoblju, te da će to pomoći u ovom zahtjevnom gostovanju.

Utakmicu će suditi Armin Kukić iz Bugojna, uz asistenciju Arnela Novalića i Gorana Ilinčića. Obje ekipe će dati sve od sebe da osvoje bodove, a posebno će zanimljivo biti vidjeti kako će se Široki Brijeg nositi s domaćinskom atmosferom.

Ovaj derbi uvijek privlači mnogo pažnje, a obje strane žele pokazati snagu i odlučnost. Pobjeda bi značila mnogo, kako za izlazak iz krize Širokog, tako i za nastavak dobrih rezultata Posušja.

Utakmica se igra od 18 sati.