Vladimir Petković, bosanskohercegovački stručnjak, koji je početkom 2024. godine preuzeo ulogu selektora nogometne reprezentacije Alžira, već ostvaruje značajne uspjehe.

Njegov trenutni bilans od osam odigranih utakmica uključuje šest pobjeda, jedan remi i samo jedan poraz, što je rezultiralo plasmanom Alžira na naredni Kup Afričkih nacija nakon samo četiri odigrana kola kvalifikacija.

Ovi impresivni rezultati osigurali su Petkoviću značajan bonus u iznosu od 100.000 eura, predviđen njegovim ugovorom za ovaj uspjeh.

Osim toga, novinar Samir Lamari, koji je dobro upućen u pitanja vezana uz alžirski nogomet, ističe da bi Petković mogao zaraditi dodatnih 400.000 eura ako uspije odvesti reprezentaciju Alžira na Svjetsko prvenstvo.

Trenutno, Alžir dijeli prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj grupi G s Mozambikom, no imaju bolju gol-razliku, što ih stavlja u povoljan položaj za nastavak kvalifikacija.

Petkovićev ugovor s Alžirskim nogometnim savezom važi do 2026. godine, a njegova mjesečna primanja iznose 135.000 eura, što ga čini jednim od najbolje plaćenih selektora u Africi.

Uspjeh u kvalifikacijama za oba prestižna natjecanja – Kup Afričkih nacija i Svjetsko prvenstvo – dodatno bi učvrstio njegov status u Alžiru.

Također, Petkovićev stil vođenja tima, zasnovan na disciplini i taktičkoj dosljednosti, već je donio vidljive rezultate.

Ako nastavi u istom ritmu, mogao bi postati jedan od najuspješnijih trenera u povijesti alžirske reprezentacije.