Nogometni treneri često ističu da je odlazak igrača u reprezentaciju znak njihove kvalitete i zasluženog priznanja.

Međutim, iako su ponosni, ti isti treneri uvijek osjećaju određenu zabrinutost zbog mogućih ozljeda. Njihova je najveća želja da se svi igrači vrate zdravi i spremni za nastavak klupskih obveza.

Nažalost, Gennaro Gattuso nije bio te sreće jer se njegov ključni stoper Dominik Prpić ozlijedio tijekom utakmice za reprezentaciju protiv Grčke.

Prpić je nezgodno doskočio i uganuo zglob, a prve procjene sugeriraju da će izostati barem tri tjedna. Ova ozljeda dodatno je otežala situaciju jer je Prpić postao ključni igrač Hajdukove obrane nakon ozljede Zvonimira Šarlije, te se brzo uklopio u tandem s Uremovićem.

Zanimljivo je da se momčad suočila s ozbiljnim problemima na terenu nakon Prpićeva izlaska, primivši dva gola u vrlo kratkom razdoblju.

Sada se, kao mogući nasljednik, vraća oporavljeni Šarlija, što stvara klasičnu situaciju u kojoj “dok jednom ne smrkne, drugom ne svane”. Šarlija i Josip Elez sada konkuriraju za Prpićevo mjesto, a Gattuso će morati odlučiti tko će bolje odgovarati momčadi.

Šarlija je već bio uspješan u paru s Uremovićem, ali se pokazalo da nije toliko učinkovit u izgradnji igre iz zadnje linije, što je ključan dio Gattusovih taktičkih zamisli.

S druge strane, Elez posjeduje slične osobine kao Prpić, osobito u sposobnosti distribucije dugih lopti prema napadačima poput Livaje.

Iako fizički podsjeća na Šarliju, Elez bi se možda bolje uklopio u Gattusov sustav igre.

Gattuso će morati odlučiti koja će kombinacija stopera najbolje funkcionirati, ne samo u obrani, već i u fazi napada, gdje je ključan posjed lopte i izgradnja igre od pozadi.