Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, jedan je od napadača koji je ostavio značajan trag u italijanskom fudbalu. Prvo je igrao za Romu, a zatim kao golgeter Intera. U razgovoru za Gazzetta dello Sport, Dijamant je pričao o svom vremenu provedenom u milanskom klubu, kao i o odluci da napusti Inter nakon poraza u finalu Lige prvaka.

Dijamant je otkrio da ga proganja finale Lige prvaka u kojem je s Interom poražen od Manchester Cityja rezultatom 1:0.

“Naravno da je velika tuga nakon tog meča, svako malo se pojavi akcija gola Cityja na Instagramu i odmah pređem rukom preko ekrana, ne mogu ni da gledam. Taj meč je ostavio velike posljedice na mene, imao sam snažan osjećaj da smo uspjeli, ali na kraju nismo pa imam gorak ukus u ustima”, poručio je Dijamant.

Govorio je i o prvoj utakmici Rome i Intera u dresu Nerazzurra gdje je osjetio emociju kao nikada dosad.

“Sjećam se kada sam igrao prvu utakmicu na Olimpicu otkako sam prešao u Inter, pobijedili smo 3:0 i ja sam pogodio. Možda se nije vidjelo iz vana, ali sam gorio iznutra. Osjetio sam da su navijači oba tima na mojoj strani, vratio sam se na Olimpico, to je bio moj stadion, moja kuća, veoma jaka emocija koju nisam dotad osjetio”, rekao je Džeko i zatim istakao da je mogao napustiti Romu poslije prve godine u Italiji.

“Bio sam kritikovan od starta, ali srećom nikada nisam odustao. A mogao sam, znate li? Mogao sam otići nakon prve godine u Italiji, to bi bio najlakši izbor, drugi na mom mjestu bi to uradili, ali ja sam želio pokazati ljudima da to nije pravi Edin. Rekao sam sebi da ostajem i ne želim da se moje iskustvo u Italiji završi na taj način. Rezultat svi znate”.

Utakmica Roma – Inter se igra u nedjelju s početkom u 20:45 sati.