Liverpool se polako navikava na mogućnost gubitka Mohameda Salaha. Iako se najviše spominje Saudijska Arabija kao njegova potencijalna destinacija, sada se pojavljuju informacije da bi neki europski klubovi također mogli biti zainteresirani za njegov potpis.

Salah je u posljednjoj godini ugovora s Liverpoolom, zajedno s Trentom Alexander-Arnoldom i Virgilom van Dijkom. Navijači kluba s nestrpljenjem prate vijesti o tome hoće li neki od njih trojice ostati na Anfieldu.

Najizglednija opcija za Salaha trenutno izgleda da je Saudijska Arabija, s obzirom na to da je Al-Ittihad već u septembru 2023. pokušao dogovoriti njegov transfer. Iako su pokušaji da ga dovedu na Bliski istok u toku, s obzirom na njegovih šest golova i pet asistencija u deset utakmica ove sezone, 32-godišnjak bi možda radije ostao na konkurentnijem nivou.

Prema informacijama iz Fichajesa, Paris Saint-Germain je postavio Salaha kao cilj, na zahtjev svog španskog trenera Luisa Enriquea. PSG se smatra jednim od glavnih kandidata za njegovo potpisivanje i odlučni su uvjeriti ga da ostane u Europi, vjerujući da mu mogu pružiti konkurentno okruženje s mogućnošću osvajanja velikih trofeja.

Također se navodi da napredak u pregovorima o obnovi ugovora s Liverpoolom nije zabilježen, dok se ne zna Salakhovo mišljenje o mogućem prelasku u Pariz. Nije jasno hoće li PSG čekati da Salah postane slobodan igrač sljedeće sezone ili će pokušati dovesti ga već u januaru.