Tridesetčetverogodišnji Milan Đurić mogao bi postati iznenađenje zimskog prelaznog roka u Serie A, piše Calciomercatoweb.

Prema ovom portalu, Đurić ostvaruje dobre performanse u Monzi, iako klub ima problema i bori se za opstanak. Navodno, nekoliko timova traži novog napadača i Đurić bi mogao odgovarati njihovim potrebama.

Pominje se da bi Đurić mogao biti opcija za Romu, a CMW navodi da bi ga mogao željeti i Juventus, jer Thiago Motta traži napadača za uparivanje sa Dušanom Vlahovićem. Đurić posjeduje karakteristike koje Motta traži, a za Juventus bi bio povoljna opcija, kako zbog obeštećenja prema Monzi, tako i zbog toga što Đurić u svojim veteranskim godinama ne bi tražio veliku platu.

Njegov agent, Vittorio Sabatini, govorio je o ovoj mogućnosti na Radio Amore.

“Nismo još uvijek sjeli sa klubom da razgovaramo o produžetku ugovora. Trenutno je klub fokusiran na teren, jer rezultati nisu u skladu sa očekivanjima.

U svakom slučaju, ne postoji ništa konkretno ni sa jednim timom, a u svakom slučaju Monza ga neće pustiti nakon što su ga prije samo šest mjeseci platili tri miliona” rekao je Vittorio Sabatini, Đurićev agent, za Radio Amore nakon što su se pojavile brojne spekulacije.