Zekić je odgovorio na pitanje o svom iskustvu u Sarajevu, kako doživljava klub i igrače koje trenira.

Zoran Zekić, trener Sarajeva, govorio je za Sport Klub o različitim temama, uključujući i svoj trenutni položaj na klupi Bordo kluba.

Zekić je istakao da je Sarajevo, bez sumnje, najveći klub u BiH po broju simpatizera, napominjući da to donosi veliki pritisak, pogotovo jer ekipa sa Koševa nije osvojila trofej u poslednjih nekoliko godina.

“Sarajevo je sigurno najveći klub u Bosni i Hercegovini sa najviše simpatizera. Naravno da to nosi jedan veliki pritisak, posebno jer se nije osvojio trofej u posljednjih nekoliko godina, pa je bilo promjena trenera i dosta lutanja. Pokušavamo sve stabilizovati i napravili smo dosta promjena u rosteru u ova četiri mjeseca”, rekao je Zekić, dodajući:

“Više-manje dobro igramo, a ponekad nas košta veliki broj promašenih šansi. Mislim da možemo biti zadovoljni, iako uvijek treba težiti boljem. Imali smo jako zapaženu ulogu u Europi dok smo je igrali. Prvenstvo je jako zanimljivo, a neke momčadi izdvojile su se kao favoriti. Bit će jako interesantno do kraja sezone”, naglasio je Zekić.

Ceo intervju sa Zekićem možete pročitati ovdje.

Trenutno, Sarajevo zauzima treće mjesto na tabeli WWin lige BiH sa 21 osvojenim bodom, sa šest pobjeda i tri remija, uz utakmicu manje protiv Zrinjskog, koja će se odigrati 6. novembra u 18 sati u Mostaru.