Trener Igmana, Husref Musemić, kažnjen je šestomjesečnom zabranom vršenja funkcije i novčanom kaznom od 3.000 KM zbog nesportskog ponašanja tokom i nakon utakmice 10. kola između Zrinjskog i Igmana.

Incident se dogodio u Mostaru kada je Musemić, nakon isključenja iz igre, verbalno napao kontrolora suđenja Admira Šehovića, što su zabilježile i kamere.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine reagirala je brzo, sazvavši hitan sastanak dan nakon incidenta te donijela odluku o njegovoj suspenziji.

Iako FK Igman još nije primio zvaničnu odluku, ona je već objavljena na službenoj stranici FSBiH. Prema disciplinskom pravilniku, klub i Musemić imaju pravo žalbe na odluku u roku od osam dana, a žalba će biti preispitana od strane Apelacione komisije.

Taksa za žalbu iznosi 500 KM, a žalba se podnosi pismeno ili elektronskim putem. Ako žalba nije pravilno taksirana, žalitelj ima 24 sata da uplati potrebnu naknadu.

Apelaciona komisija može potvrditi, izmijeniti ili poništiti prvostepenu odluku, a drugostepeni postupak mora biti završen u roku od 60 dana.