Utakmica između Red Bull Salzburga i GNK Dinama, koja se igra večeras u 21 sat u okviru trećeg kola Lige prvaka, donosi posebne sigurnosne mjere u austrijskom gradu.

Salzburg je do sada upisao dva poraza u skupini, dok Dinamo traži svoju prvu pobjedu nakon teškog poraza od Bayerna (9:2) i remija s Monacom (2:2).

Austrijska policija najavila je da će zbog navijačke povorke od centra grada do stadiona biti zastoja u prometu, kao i pojačane sigurnosne kontrole.

Također, očekuje se pojačana buka i dim zbog pirotehnike, a policija je uspostavila sigurnosno područje oko stadiona gdje će pažljivo nadzirati situaciju.

Naglašeno je da se susret smatra visokorizičnim događajem zbog mogućnosti nasilnih incidenata, što je dodatno motiviralo policiju na stroge mjere. Policijsko priopćenje također sadrži kartu koja prikazuje ključne lokacije oko stadiona, poput parkirališta za gostujuće navijače.

Uz ove mjere, austrijske vlasti apeliraju na sve posjetitelje da se ponašaju odgovorno kako bi izbjegli eventualne sukobe ili intervencije policije.