Pristupačno-luksuzni brend Hidn-Ander privukao je međunarodnog nogometaša Edina Džeku da se pridruži kao investitor.

Vrhunski proizvođač tenisica širi se na nova tržišta i ovog je mjeseca otvorio izložbeni prostor u New Yorku uoči lansiranja brenda u SAD-u 2024. godine.

Osnovan 2019., Hidn-Ander stvara originalne proizvode vođene dizajnom za 21. stoljeće. Hidn-Ander obuća je sklad kontrasta, jedinstvo različitih utjecaja. Proizvedene u Italiji, Hidn-Ander cipele su etički izrađene i napravljene da traju.

Kolekcije se prodaju u trgovinama diljem Europe i putem hidnander.com. U 2024. brend ulazi u Južnu Koreju, osim u SAD i traži distribucijske partnere/agente u Velikoj Britaniji i Skandinaviji. Sa sjedištem u Milanu, Hidn-Ander će dodati nove investitore kako bude nastavio rasti.

Edin Džeko jedan je od najprepoznatljivijih bosanskohercegovačkih nogometaša. Navijači su mu dali nadimak Dijamant, a ujedno je i kapiten reprezentacije i najproduktivniji golgeter u zemlji. Rođen u Sarajevu 1986., napadač je dobro poznat iz vremena koje je proveo u klubovima Manchester Cityju, Romi i Interu, a sada je kapiten turskog Fenerbahçea.

Gospodin Džeko utjelovljuje Hidn-Anderov koncept miješanih kultura. Nogomet je igrao u BiH, Češkoj, Njemačkoj, Engleskoj, Italiji i sada u Turskoj, a tečno govori pet jezika. Humanitarac, posljednjih 13 godina obnaša dužnost ambasadora UNICEF-a u Bosni i Hercegovini.

Kao investitor dodatno je potpisana i poduzetnica i humanitarka Amra Džeko. Bivša bosanskohercegovačka manekenka i međunarodna glumica, poznata i pod djevojačkim prezimenom Amra Silajdžić, ambasadorica je dobrotvorne zaklade Srce za djecu koja pomaže obiteljima i djeci koja se bore s rakom.
Gospođa Džeko nastavlja razvijati svoju platformu OREA, online tržište za ručno rađene, originalne proizvode s lokalnom oznakom.

Adam Kakembo, izvršni direktor Hidn-Andera, rekao je:

“Edin je čovjek od stila i sadržaja, kao i prekrasan nogometaš. Stalo mu je do toga kako stvari nastaju, njihovog utjecaja na planet i ljude. On donosi više od ulaganja, donosi srce.”

Adam je nastavio:

“Amra je uronjena u svijet internacionalnog stila. Ima jasan pogled na kvalitetu i zagovara domaću i ručnu izradu. Ona se istinski uklapa u Hidn-Anderovu filozofiju.”

Edin Džeko je rekao:

“Zaljubio sam se u Hidn-Ander. Dizajn je moćan, estetika je izvanredna, a kvaliteta izuzetna. Ovdje je brend koji se ne boji biti originalan.”

Amra Džeko je rekla:

“Htjela sam biti dio brenda koji ima odvažan stil i odvažne vrijednosti. Želim živjeti u Hidnn-Ander svijetu.”