Želja Sergeja Barbareza je ispunjena. Zlatan Bajramović bit će u stručnom štabu A reprezentacije. Bajaramovićeva ambicija da sa Barbarezom radi u BiH nije bila sporna, ali bilo je prepreka zbog njegovog posla asistenta u Karlsruheru.

“Nije bilo lako, baš je bilo borbe. Nisu mi lako odobrili, malo sam se žrtvovao, ali to je okej za mene”, rekao je Zlatan Bajramović za Avaz.

Na konstataciju da je oko reprezentacije nakon izbora selektora Sergeja Barbareza dobra atmosfera, odgovara:

“To nam je drago. To ćemo probati da vratimo na neki način na koji budemo mogli i da izgradimo ekipu. I onda ćemo vidjeti kako ćemo šta dalje. Ja uvijek volim da budem realističan. To je možda jedan put. Uvijek je pozitivno što dosta ljudi zna za nas, znaju da smo se žrtvovali za našu zemlju. Sada da li će put biti uspješan ili ne, to ne znamo, ali znamo da ćemo sve od sebe i ostaviti srce u stručnom štabu, kao što smo radili na terenu. Sve drugo, u fudbalu je stvarno teško prognozirati kako će i šta biti”, dodao je Bajramović.

Osvrnuo se i na oproštaj Miralema Pjanića.

“Pjana ima veliko poštovanje. Baš je dosta uradio za našu zemlju. I igara i način na koji je igrao… Treba da mu se kaže jedno veliko hvala”, zaključio je Bajramović.