Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će se na čuvenom stadionu St. James’ Park u Newcastleu sastati sa reprezentacijom Engleske u prijateljskoj utakmici. Selektor BiH, Sergej Barbarez, pažljivo je odabrao tim igrača koji će predstavljati zemlju u ovom prestižnom susretu.

Zbog velike konkurencije i potrebe da se prilagode taktici, Barbarez je bio prinuđen jednog igrača poslati na tribine. Ova teška odluka pala je na Naila Omerovića, lijevog beka Osijeka, koji je dobio naknadni poziv za reprezentaciju.

Spisak igrača koje je Barbarez odabrao za ovu utakmicu uključuje:

Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Osman Hadžikić.

Odbrana: Dennis Hadžikadunić, Ermin Bičakčić, Anel Ahmedhodžić, Nihad Mujakić, Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Tarik Muharemović, Jusuf Gazibegović.

Vezni red: Dario Šarić, Benjamin Tahirović, Denis Huseinbašić, Armin Gigović, Dženis Burnić, Madžid Šošić, Haris Hajradinović.

Napad: Ermedin Demirović, Haris Tabaković i Edin Džeko.

Ovaj meč će biti značajan test za BiH reprezentaciju, pružajući priliku igračima da se dokažu protiv jedne od najjačih evropskih ekipa. Takođe, to će biti prilika za selektora Barbareza da isproba različite taktičke postavke i igrače u različitim ulogama.