Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je gostovala selekciji Engleske na stadionu St James Park u Newcastleu. Ovo je bio prvi međusobni susret ove dvije selekcije u historiji. Engleska je slavila rezultatom 3-0, ali rezultat ne oslikava dešavanja na terenu. Dva pogotka Englezi su postigli u samom finišu utakmice.

Kada je puštena himna Bosne i Hercegovine stadionom je prolamalo “Jedna si jedina”, a nakon himne engleski navijači su počastili našu reprezentaciju aplauzom. Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a naša selekcija je na fenomenalan način zaustavljala opasne napade favorizovanog protivnika.

Međutim, u nastavku je Engleska stigla do prednosti. Tahirović je skrivio penal, a Palmer pogodio sa bijele tačke početkom drugog poluvremena. Penal je dosuđen nakon provjere VAR-a, ali ostaje pitanje da li je prethodno bio prekršaj nad našim reprezentativcem.

Ipak, odluka je donijeta i Engleska je stigla do prednosti. Do kraja susreta selekcija Engleske uspjela je postići još dva pogotka. U 85. minuti Alexander-Arnold je pogodio za 2-0, a samo dvije minute kasnije Kane je postigao gol za 3-0.

Tim BiH imao je niz debitanata u ovom susretu, među njima i Dženisa Burnića, veznjaka Karlsruhea, koji je šansu dobio sa klupe.

Dan poslije, oglasio se Burnić.

“Ponosan i sretan. Konačno sam dobio priliku debitovati za svoju voljenu BiH. Atmosfera u ekipi je odlična i ubijeđen sam da je ovo početak jedne pozitivne priče. Hvala navijačima na nevjerovatnoj podršci”, poručio je Burnić.