FNC 17, najambiciozniji događaj u istoriji regionalnog MMA, održava se u subotu od 19 sati u „Beogradskoj areni“. Ovaj događaj organizuje hrvatska promocija „Fight Nation Championship“ i uključuje mnoge poznate borce s regionalne scene.

Još uvek su dostupne karte za FNC 17, a očekuje se velika posjeta u Areni.

U glavna borbi večeri (teška kategorija) sastaju se: Darko Stošić (20-6) – Miran Fabjan (4-2)

Za gledaoce iz Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih evropskih zemalja koji ne budu prisutni, direktan prenos biće dostupan putem platforme FNC.TV. Potrebno je da se registrujete i uz određenu naknadu možete pratiti cijeli događaj iz Beograda.

Fabjanove provokacije prema Stošiću poslednjih meseci bile su zapažene na domaćoj MMA sceni. Fabjan je postao poznat bh. publici nakon što je u Zetri pobedio Tomislava Spahovića. Borba između Stošića i Fabjana je konačno zakazana. Fabjan je izjavio da će pobedu proslaviti uz pjesmu „Nedelja“ Džeja Ramadanovskog, na šta je Stošić odgovorio da će mu omogućiti da tu pjesmu pjeva “na onom svjetu.”

Fabjan je u četvrtak stigao u Beograd nepovrijeđen, uprkos saobraćajnoj nesreći u kojoj je oštetio svoj BMW. Tokom 40-minutnog sučeljavanja, Slovenac je imao dosta toga da kaže o svom favorizovanom protivniku.

Stošić se smatra velikim favoritom zbog svog bogatog MMA iskustva. On je izazivač za titulu u teškoj kategoriji KSW-a i ima mnogo spektakularnih nokauta u svojoj karijeri. Takođe je nastupao u UFC-u, gde je ostao bez ugovora nakon tri uzastopna poraza.