Novak Đoković je zbog pucanja meniskusa desnog koljena bio prisiljen odustati od četvrtfinala Roland Garrosa protiv Caspera Ruuda.

Srpski tenisač je odmah hitno podvrgnut operaciji u srijedu popodne te je nakon toga napustio bolnicu u Parizu na štakama. Na Instagramu je podijelio svoju prvu fotografiju na štakama i uputio poruku svojim obožavateljima.

“Prošlog dana morao sam donijeti teške odluke nakon što je meniskus puknuo tijekom posljednjeg meča. Još uvijek sve procesuiram, ali s radošću vas obavještavam da je operacija prošla dobro.

Zahvalan sam liječničkom timu koji je bio uz mene, kao i na ogromnoj podršci mojih navijača. Učinit ću sve što mogu kako bih bio zdrav i spreman za što brži povratak na teren. Moja ljubav prema ovom sportu je neizmjerna, a želja za natjecanjem na najvišoj razini me pokreće. Idemo!”, napisao je Đoković.

Očekuje se da će oporavak trajati tri tjedna, što bi značilo da bi Đoković mogao biti spreman za Wimbledon, no prioritet mu je sada oporavak kako bi bio spreman za Olimpijske igre u Parizu koje počinju 26. srpnja.

Foto: Novak Djoković/ Instagram