Italija je u Empoliju pobijedila Bosnu i Hercegovinu rezultatom 1:0, ali i pored poraza, na golu naše selekcije briljirao je Kenan Pirić. Tokom cijele utakmice, Pirić je pokazao izvanredne vještine i dokazao svoju vrijednost kao golman, pružajući sigurnost i čvrstinu u odbrani.

U ovoj prijateljskoj utakmici protiv Italije, iskusni golman Kenan Pirić dobio je priliku da se pokaže i nije razočarao. Njegove sjajne intervencije bile su ključne u sprječavanju težeg poraza Zmajeva, te je svojom igrom dokazao da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti.

Tokom utakmice, Pirić je imao nekoliko fantastičnih odbrana koje su spriječile Italiju da postigne više golova. Njegova sposobnost da pravovremeno reaguje na opasne situacije i da sačuva mrežu netaknutom u nekoliko navrata bila je impresivna i pokazala je njegovu visoku klasu.

Nakon meča, Kenan Pirić se oglasio putem društvenih mreža, gdje je svojim riječima iskazao veliku ljubav prema svojoj domovini.

“Nema ljepšeg osjećaja nego pod himnom i grbom svoje domovine braniti njene boje! Naša priča tek počinje,” napisao je Pirić, pokazujući koliko mu znači igranje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Osim što je zahvalio svima na podršci, Pirić je dodao: “Hvala ti Bože.” Ove riječi dodatno su naglasile njegovu zahvalnost i ponos što ima priliku braniti boje svoje zemlje.

Njegov nastup i riječi nakon utakmice inspirisali su mnoge navijače i pokazali da, uprkos porazu, Bosna i Hercegovina ima razloga za optimizam u budućnosti.

Foto: Instagram