Predstavnici kompanije Meridian uručili su danas donaciju Kantonalnoj bolnici Goražde, kako bi istinski heroji, medicinske sestre i tehničari, obnovili osnovna sredstav za rad.

Donacija je uručena povodom 12. maja, Međunarodnog dana medicinskih sestara, a uz predstavnike kompanije Meridian, u posjeti bolnici bili su i mladi fudbaleri FK Goražde.

Kantonalnoj bolnici Goražde gravitira približno 15.000 stanovnika bosansko-podrinjskog kantona i o njima brine oko 300 zaposlenih, od kojih su većina medicinske sestre i tehničari.

Kompanija Meridian danas im je uručila donaciju kako bi obnovili opremu koju svakodnevno koriste- toplomjere, mjerače pritiska, sterilne i nesterilne rukavice.

-Pomoć nam je i te kako dobrodošla i zahvalni smo kompaniji Meridian na donaciji. U našoj bolnici radi približno 160 medicinskih sestara i tehničara i jedna su od najvažnijih karika, kako za zdravlje naših građana, tako i za funkcionisanje cijelog zdravstvenog sistema – izjavio je medicinski tehničar Eldin Kulenović.

Iskoristio je priliku da svojim kolegama čestita Dan sestrinstva, uz želju da ostanu odgovorni i pažljivi, kao što su i do sada bili.

Eldin Dučić, fudbaler FK Goražde, pridružio se čestitkama i poželio da medicinari u Goraždu nastave dobro da rade i trude se za dobrobit svojih sugrađana.

-Ovi ljudi zaista profesionalno rade svoj posao. Mi sportisti svakih pola godina radimo ljekarske preglede i mogu da kažem da je to na zavidnom nivou. Pohvalio bi sve što rade naši medicinari – rekao je Dučić.

Takođe se zahvalio Meridianu na donaciji Kantonalnoj bolnici jer će koristi imati svi stanovnici Goražda i okoline.
Kompanija Meridian ovom donacijom je iskazala poštovanje prema svim medicinarima, tihim herojima kojim brinu o zdravlju svojih sugrađana.

-Izuzetno sam ponosna što sam dio kompanije Meridian koja iz dana u dan pokazuje da je društveno odgovorna kompanija. Posebno me raduje činjenica da Meridian prepoznaje potrebe naših sugrađana i tu je za njih onda kad im je to najpotrebnije. Želim da se zahvalim medicinskim sestrama i tehničarima na nesebičnom doprinosu jer su na kraju dana oni istinski heroji – izjavila je Lejla Šabanović, marketing menadžer kompanije Meridian.