Na Mastersu u Rimu, Novak Đoković je doživio iznenađujući poraz od malo poznatog Alejandra Tabiloa u šesnaestini finala turnira. Nakon meča, najbolji teniser svijeta je najavio dodatne medicinske preglede zbog udarca flašom koji je doživio u petak.

Čileanski teniser je slavio s 2:0 u setovima, što je rezultiralo eliminacijom Đokovića, a Tabilo se plasirao u narednu rundu. Ovaj poraz znači da je najbolji igrač svijeta izbačen s turnira od strane tenisera koji je rangiran kao 32. na ATP listi, sve u samo 67 minuta igre.

Do ovog trenutka, Novak Đoković nije osvojio nijednu titulu u 2024. godini, što stavlja pitanje uoči Roland Garrosa, koji počinje za dvije sedmice.

Dva dana nakon incidenta kada je dobio flašu vode u glavu, Novak Đoković je priznao da se ne osjeća dobro. “Nisam pronašao svoj uobičajeni ritam na terenu, bio sam potpuno izvan svoje zone.

Nisam siguran da li je to povezano sa događajem iz petka, jer juče nisam osjećao nikakve simptome, ali danas je bilo veoma teško što se tiče koordinacije, ritma i ravnoteže”, izjavio je srbijanski teniser.

Najavio je da će se podvrgnuti dodatnim medicinskim pregledima kako bi provjerio da li je sve u redu, s obzirom na to da je nakon incidenta gdje je navijač ispustio flašu vode koja ga je pogodila u glavu, osjećao mučninu skoro sat vremena i imao krvarenje.

Na kraju, Đoković je čestitao Tabilu, ističući da je vrlo talentovan i kompletno spreman teniser.