Roy Keane, bivši nogometni igrač i stručni komentator, nedavno je kritizirao formu napadača Manchester Cityja, Erlinga Haalanda. Haalandova igra u nedavnom derbiju protiv Arsenala nije zadovoljila ni Keanea ni druge promatrače.

Iako priznaje Haalandovu izvrsnost pred golom, Keane je naglasio da je Norvežanin trebao više doprinijeti ukupnoj igri. Nakon nedavne pobjede protiv Nottingham Foresta u kojoj je Haaland postigao gol, Keane je pohvalio njegov napredak, ali istaknuo da još treba raditi na samostalnosti u igri.

Keane je napomenuo da je Haaland imao sreću imajući Kevina De Bruynea kao suigrača, ali sada će morati naučiti biti efikasan i bez takve podrške.

“Ovo je bilo jako loše. Njegova ukupna igra je jako slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, no ukupno je to jako loše. Igra mu je na razini igrača iz engleske četvrte lige. Mora se popraviti kroz iduće godine i popravit će, ali mora na tome što prije raditi”, rekao je ranije Keane.

“Sada je izgledao kao drugoligaš. Puno je napredovao! Što se tiče kvaliteta potrebnih za golgetera, Haaland je apsolutno nevjerojatan, nema sumnje u to! Kad želi imati utjecaj na igru, e, tu se mora još potruditi. Do sada je imao De Bruynea kao svog slugu, ali sada se mora naučiti snalaziti sam”, rekao je Keane.

Ove Keaneove izjave odražavaju njegovu strogu kritiku, ali i priznanje Haalandovog potencijala.