Fudbalski klub Famos iz Hrasnice prvak je Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Centar, a titulu je prije neki dan osigurao kod Moševca u Maglaju pobjedom 2-1. Famos je, pored osvojenog prvenstva i velikog uspjeha, osvojio i Kup Kantona Sarajevo pobijedivši Mladost iz Župče u Ilijašu.

Famos je slavio sa uvjerljivih 6-0, a hat-trick u tom susretu postigao je ponajbolji igrač Famosa, Armin Cibra, iza kojeg je fantastična sezona.

Armin Cibra je jedan od nosilaca ekipe Famosa kroz prvenstvo i Kup, a trenutno je i vodeći strijelac prvenstva sa 19 pogodaka kolo prije kraja. Visoki stameni napadač obilježio je prvenstvo Druge lige FBiH, a za portal SOP.BA rekao je kako zasluge idu, između ostalog, i treneru Aldinu Džidiću.

“Iza nas je sjajno prvenstvo gdje smo na 27 utakmica bez poraza. Velike zasluge za ove rezultate idu treneru Aldinu Džidiću, njegovom pomoćniku Emiru Čamdžiću koji su tu bili prvu polusezonu. Također, zasluge idu za trenutni trenerski kadar na čelu sa trenerom Almirom Memićem i pomoćnim trenerima Fahrudinu Ibrahimoviću i Denisu Salihiću.”

Foto: FK Famos

Cibra će vrlo vjerovatno biti i prvi strijelac prvenstva.

“Trenutno sam na 19 pogodaka, jedno kolo je do kraja, nadam se da ću ‘odbraniti’ titulu najboljeg strijelca iz prošle sezone. Hvala mojoj ekipi bez koje naravno ne bih mogao doći do ove brojke pogodaka.”

FK Famos Hrasnica ima veliku šansu da izbori plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

“U sljedeće dvije sedmice nadamo se krunisanju ove sezone i plasiranju u toliko dugo očekivanu Prvu Ligu FBIH. Jedva čekamo izvlačenje za doigravanje.”

Obzirom na fenomenalnu sezonu iza njega, ponuda vjerovatno neće manjkati, pa smo Cibru pitali i kakav mu je plan za nastavak karijere.

“U ovome trenutku razmišljam samo o tome da ispunimo zadani cilj, cilj Prva Liga FBIH, pa ćemo nakon toga sjesti i analizirati proteklu sezonu i dogovarati se oko mogućeg produženja ugovora.”

SOP.BA, Razgovarao: Edin Ridžal