Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, nakon eliminacije s Evropskog prvenstva u Njemačkoj, odlučio je provesti nekoliko opuštajućih dana na prelijepom otoku Vir. Tamo je snimljen kako se zabavlja uz popularne narodnjačke hitove, što je brzo postalo viralno na društvenim mrežama.

Na Instagramu je objavljena snimka na kojoj nogometaš Manchester Cityja energično pjeva hit bosanskohercegovačkog pjevača Osmana Hadžića pod nazivom “Ti mene ne voliš”. Ovaj 22-godišnji defanzivac očito je iskoristio priliku za kratak predah od iscrpljujuće nogometne sezone koja je završila nedavno.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u grupi B, zauzevši treće mjesto s dva osvojena boda.

Da bi se plasirali u osminu finala, morali su pobijediti Italiju, ali su u dramatičnom raspletu primili gol u 98. minuti susreta, čime su se oprostili od daljnjeg takmičenja.

Gvardiolova spontana zabava na Viru pokazuje da čak i vrhunski sportaši trebaju trenutke opuštanja i radosti nakon intenzivnih perioda treniranja i takmičenja.